מבלי להיכנס לשאלה האם יש לנו בכלל מה לחגוג השנה, שוב הגענו לימים האלה שבהם הציבור מתחיל להתארגן על בשרים למנגל המסורתי של יום העצמאות, וטבעונים וצמחונים מתחילים לחשוב על רעיונות יצירתיים כדי לא לגמור עם פיתה וטחינה. רשתות המזון, כרגיל, מציעות כל מיני תחליפי בשר, ואילו חברת רידיפיין מיט לקחה את זה לשלב הבא עם מהדורת קצבים עסיסית במיוחד לכבוד יום העצמאות, ממרכיבים צמחיים כמובן.

המהדורה החגיגית של רידיפיין מיט כוללת שני מוצרים: 6 יחידות של קבב קצבים וזוג המבורגר קצבים. האם הם יותר עסיסיים ובשרניים מאלו שלא בגרסת החג? ממש לא בטוח. האם הם מושלמים ומדויקים לפיתה שלכם בעל האש הקרוב? חד משמעית כן.

סדרת הקצבים של רידיפיין מיט (צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל)
סדרת הקצבים של רידיפיין מיט | צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל

המהדורה אומנם פותחה עבור חוויית המנגל המסורתית של יום העצמאות, אבל אני מודה שאני הכנתי את המוצרים במטבח הביתי על מחבת גריל. אז נכון שנמנעו מאיתנו תחושת העשן הצורב בעיניים ודגלי המדינה שברקע – אבל עדיין, היה טעים ברמות. 8 דקות צלייה על המחבת ומשם ישר לפיתה טרייה עם סלט קצוץ ומלא טחינה, ותוך כדי כתיבה של השורות האלה אני משתוקקת לעוד מנה כזו בדיוק.

אם הייתי נדרשת לבחור באחת משתי האופציות הטבעוניות שהמארז מציע – הבחירה הייתה לחלוטין הקבב. מצד שני, בן זוגי שאינו טבעוני העדיף דווקא את ההמבורגר, ובאמת ששני המוצרים טובים. כל כך טובים, שגמלה בליבי החלטה לא לחכות ליום העצמאות ולהפוך את המנה של קבב בפיתה לארוחת ערב לגיטימית מול הטלוויזיה.

המהדורה נמכרת ברשתות השיווק המובילות ובאתרי האונליין, ביניהם שופרסל, יוחננוף, ניצת הדובדבן, וולט מרקט וכרמלה. מחיר מומלץ לצרכן: 69.90 שקלים.