לפני שנתחיל, נבהיר שלא מדובר בקיצור תהליכים לטמפרור שוקולד, שהוא בפני עצמו פרוצדורה שלמה במהלכה ממיסים ומקררים שוקולד לשם ייצובו. בסיום תהליך טמפרור שנעשה כמו שצריך, מתקבל שוקולד במרקם אידיאלי ומראה מבריק. בשביל זה צריך מד חום, הרבה סבלנות ולא מעט עבודה.

אנחנו אם כך מתכוונים לתהליך די פשוט של המסת שוקולד לשימושים ביתיים שלא דורשים ניסיון בקונדיטוריה, אלא שימוש בשוקולד מומס לשדרוג עוגיות, ציפוי פירות, ממתקים וכולי. כמובן שגם לטובת ציפוי עוגות – אבל שוב – מדובר בציפוי בסיסי ומסורתי. כמובן שהוא יכול להתאים גם להכנת גנאש (הוספת שמנת מתוקה לשוקולד המומס).

כללים חשובים

1. תקצצו את השוקולד לחלקים קטנים ושווים בגודלם. אם אין לכם העדפה ספציפית למותג מוכר, אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס, למרות שהם פחות אידאליים לציפוי (הם מכילים חומרים מייצבים שעוזרים להם לשמור על צורתם והופכים אותם לנהדרים לעוגיות, אבל פחות נהדרים לציפויים)

2. עדיף להשתמש בקערת זכוכית, זכוכית מבודדת יותר טוב את השוקולד ומפחיתה את הסיכויים שלו להישרף.

3. לוודא שהכלי בו אתם מניחים את השוקולד יבש לחלוטין.

4. חממו את השוקולד בפולסים של מקסימום 30 שניות, הוציאו את הקערה, ערבבו מעט, והחזירו לחימום נוסף.

כדורי אוראו (צילום:  Ulyana Khorunzha, shutterstock)
כדורי אוראו | צילום: Ulyana Khorunzha, shutterstock

מתכון כדורי אוראו מצופים שוקולד

מצרכים ל-38 כדורים:
225 גרם גבינת שמנת
חבילת עוגיות אוראו (או 36 עוגיות)
400 גרם שוקולד מריר (או שוקולד לבן)
כף שמן קוקוס לא מזוקק (לא חובה, אבל מומלץ אם משתמשים בשוקולד לבן)

אופן הכנה:

1. מערבבים או חותכים את גבינת השמנת ונותנים לה לנוח על השיש, בטמפרטורת החדר, עד שהיא מתרככת.

2. מכניסים את העוגיות למעבד מזון, וטוחנים לפירורים – כעשרה פולסים של שתי שניות. אם רוצים – שומרים בצד שתי כפות פירורים לציפוי. מוסיפים את גבינת השמנת ומעבדים עד למיזוג עם העוגיות. ברגע שמתקבל גוש אחד נותנים עוד כמה פולסים קצרים לקבלת תערובת דביקה ומבריקה.  

3. מגלגלים כדורים בגודל כף פחות או יותר (כ-38 כדורים). מניחים על גבי נייר אפייה (הפרוש על תבנית או מגש). מכניסים למקרר לשעה לפחות, או למקפיא לכחצי שעה – עד להתקשות.

4. שוברים את השוקולד לקוביות קטנות ושוות בגודלן ומניחים בקערה מתאימה למיקרוגל. מוסיפים את שמן הקוקוס במידה ומשתמשים בו. מכניסים למיקרוגל למקטעים של 30 שניות, ומוציאים לערבוב בין מקטע למקטע, עד שהשוקולד נמס כולו. מצננים כ-5 דקות.

5. פורשים נייר אפייה נוסף על משטח או מגש. מעבירים אליו חצי מהכדורים, ואת החצי השני משאירים בינתיים בקירור, כדי שלא יתרככו.

6. נועצים מזלג באחד הכדורים, טובלים בשוקולד, מנערים קלות את שאריות השוקולד ומניחים בעדינות על נייר האפייה. ממשיכים כך עם כל הכדורים. אם רוצים – מצפים את הכדורים בפירורי עוגיות. אם השוקולד מתקשה ולא נוח לעבוד איתו – מכניסים אותו למיקרוגל ל-15 שניות נוספות ומערבבים.

7. אחרי שכל הכדורים מצופים מכניסים אותם לקירור נוסף – לעשר דקות לפחות.

8. ליצירת קישוטים מטפטופי שוקולד (מהצבע השני) מחממים שוב את השוקולד, במקטעים של 15 שניות ומערבבים בין לבין. נותנים להתקרר כ-5 דקות. בעזרת כף מטפטפים עיטורי שוקולד על הכדורים. מכניסים שוב לקירור, למשך עשר דקות לפחות.

מאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד שבועיים, וניתן גם להקפיא (עד 3 חודשים).

עוגת שוקולד איטלקית שלב ראשון שוקולד מומס (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגת שוקולד איטלקית שלב ראשון שוקולד מומס | צילום: חן שוקרון, mako אוכל