אספנו כמה טיפים לכתיבת קורות חיים באדיבות Talink.me - אתר ייחודי עבור מחפשי עבודה ומעסיקים שמתמחה בטאלנטים - אנשים בעלי השכלה וניסיון במקצועות ספציפיים. האלגוריתם של האתר מנתח את קורות החיים שלכם על מנת להכריע האם אתם טאלנטים בתחומכם, כך שחשוב מאוד להקדיש תשומת לב לקורות החיים. אז למה כדאי לשים לב? הנה הטיפים של המומחים.

אל תסרבלו

הקפידו להדגיש פרטים מהותיים כמו המקומות בהם עבדתם. קורות חיים מסורבלים יכולים לעייף את האדם הבוחן ויותר מדי מלל יכול לגרום לפספוס פרטים.

השתמשו במספרים

תרגמו את המעשים שלכם למספרים. למשל: ״במהלך X השנים בהן עבדתי בחברה הצלחתי להביא Y לקוחות חדשים ולהגדיל את התקציב ב-X״. מגייסים רוצים לראות את השורה התחתונה.

התאימו את עצמכם

התאימו את קורות החיים לנמען. כאשר אתם מתמיינים למשרה מסוימת, חשוב לעשות עליה מחקר ולנסח מחדש את קורות החיים שלכם לפי הצורך של החברה הממיינת ולהדגיש את העבר שלכם בתפקידים דומים. בנוסף, חלק מהחברות נעזרות במערכות אוטומטיות למיון קורות חיים שסורקות פרטים מסוימים ויוצרות תעדוף של קורות החיים. שווה לערוך על כך מחקר ולהתאים גם את פורמט קורות החיים שלכם לחברה המגייסת.

קורות חיים (צילום: shutterstock By stockfour)
צילום: shutterstock By stockfour

ציינו הישגים

ציינו אך ורק הישגים אמיתיים. קל מאוד לאמת את הנתונים המופיעים בקורות החיים שלכם ואם תמציאו נתונים - הדבר לא יאיר אתכם באור חיובי.

 הציגו ״קבלות״

נהוג לציין תכונות אופי שרלוונטיות למשרות טאלנטים בקורות החיים, אבל כדי שרשימת תכונות האופי לא תהיה גנרית ותגרום לכם להתבלט, שימו לב שאתם מביאים ״קבלות״. למשל, במקום לכתוב שאתם ״בעלי יכולות ניהוליות״ הביאו דוגמה ממשית באמצעות הסמכה שעשיתם או תפקיד שביצעתם.

בחרו בין שני הפורמטים הנהוגים

קורות חיים פונקציונליים יחולקו לפי סוגי העיסוק ולא לפי סדר כרונולוגי, בעוד קורות חיים כרונולוגיים יציגו את היסטוריית ההשכלה והניסיון שלכם בסדר כרונולוגי הפוך. גם כאן, נסו להיכנס לנעלי המגייס ולהתאים את הפורמט לחברה הספציפית ולהבליט את היתרונות שלכם על פני מועמדים אחרים, כמו תפקיד בכיר בחברה מאוד נחשבת בתחום או השכלה ייחודית.